Lav juleklip & julepynt

Klippe-klister med børnene

Find farvet karton, glimmerlim, vat og farveblynter frem, og klip så stjerne, nissemænd og juletræer ud. Nu kan I pynte karton med glimmer, vat og farver, og hænge det op i vinduet.

Prøv også at finde grankogler i skoven, og mal dem med lidt maling, og hæng dem op i en snor i vinduet eller måske på juletræet.

 

 

Stofkræmmerhus og hjerter

Du skal bruge stofrester i julefarver, lidt pladevat, kantebånd og snor.

Til hjertet klippes to stykker stof i hjerteform ud og et stykke pladevat, der er lidt mindre. Sy nu de to stykker stof sammen i kanten på vrangen, men lad et lille hul være åbent, hvor du kan få pladevatten ind. Sy hjertet sammen, og sæt en snor i.

Til kræmmerhuset kan du prøve dig frem med et stykke papir, så du finder lige den form du gerne vil have. Når du har klippet papirformen til, klip så to stykker stof og et stykke pladevat ud. Læg pladevat mellem de to stykker stof og sy kræmmerhuset sammen. Pynt med kantebånd i toppen af kræmmerhuset og som strop.

 

Flettede julehjerter

Et hjemmeflettet julehjerte er rigtig flot, men det kan også sætte ens tålmodighed på prøve.

Den simple opskrift er, at folde to stykker farvet glanspapir på midten, og klippe to ens stykker ud, der er buet i toppen (den åbne ende). Herefter skal der klippes lige strimler, som tilsammen skal være lige så lange som alle strimlerne er brede. Og så er det ellers bare om at flette – det er sjovt at eksperimentere med størrelsen af strimlerne.

Find mere inspiration til skabeloner til hjulehjerter her

 

Annonce

Legekuffertens butik

Nyhedsbrev

Vi sprudler af idéer og vil gerne dele dem med dig