Mangler du også nogle gange inspiration til børnenes madpakker? Her finder du forslag til, hvordan du laver en sund og varieret madpakke.
Mange børn kan godt lide, at maden er adskilt og overskuelig så de kan se, hvad de spiser og vælge, hvad de har lyst til. Her er nogle forslag til madpakken:
- Grønt: Grøntsagsstave, gulerødder, agurk, avocado, peberfrugt, cherrytomater, råkost, majs og ærter i lille bøtte, kogte grøntsager
- Frugt: Frugtstykker, æble, pære, kiwi, jordbær, banan, vindruer, melon, ananas, appelsin
- Fisk: Makrel, laks, rejer, torskerogn, tun, sildepostej, fiskefrikadelle, fiskefilet
- Pålæg: Leverpostej, kyllingepølse, spegepølse, skinke, frikadeller, ostestave, osteskiver, smøreost, kogt æg
Små overraskelser i madpakken: mad på pinde/spyd, frugtstang, grissini, nødder/mandler, rosiner, svesker, riskiks, kogt æg med et sjovt ansigt på skallen.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at en madpakke indeholder fem forskellige ting, som vist på ‘madpakke-hånden’: grønt, brød (helst groft), pålæg (kød, æg, ost), fisk og frugt.