4 brætspil der sætter fut i fantasien

Dixit

Fantasi, billeder og associationer

Dixit er et fantasifuldt og finurligt brætspil, som kræver at I både kan tænke kreativt og sætte jer ind i hinandens tankegang.

Hver spiller får nogle kort med forskellige tegninger. Efter tur vælger en spiller (‘fortælleren’) et af sine kort og siger en sætning eller et ord om kortet, og lægger det med billedsiden nedad, f.eks. “sommerferien”.

Nu gælder det om for de andre spillere at finde et af deres kort, som de synes bedst kan give associationer til “sommerferien”. Jo bedre kort man lægger, jo flere af de andre spillere narrer man til at tro, at det er fortællerens, og jo flere point får man.

I Dixit skal man bruge sin fantasi og kunne tænke over, hvad de andre spillere kender til, som de kan associere til. Spillet er især sjovt for de børn og voksne, som ikke altid er til paratviden, logik og strategi, og det er underholdende at se hvordan rollerne bliver byttet rundt.

Fra 8 år, 3-6 spillere, ca. 30-40 minutter

Du kan købe Dixit spillet her hos legetøjseksperten.dk

Imagine

Fantasi med ord og symboler

Imagine er et sjovt gættespil med ord- og symboler, hvor fantasien skal i gang, hvis du skal have dine medspillere til at gætte, hvilket ord du prøver at vise med symbol-kortene.

Man lægger en bunke med gennemsigtige kort med forskellige symboler og motiver på bordet.

Opgaven er at lægge kortene ovenpå hinanden og kombinere dem på forskellige måder, så de danner det ord, som du skal vise. Det kan være alt lige fra en film, et sted, en karakter eller lignende, som de andre skal gætte.

Det kræver en godt fantasi, en lidt krøllet hjerne og en god del opfindsomhed at det til at lykkes. Og man man skal være kreativ både når man er den der skal kombinere kortene med symboler, og dem der skal gætte.

Fra 12 år, 3-8 spillere, ca. 30 minutter

Du kan købe Imagine spillet her hos Arnoldbusck.dk

Tegn & Gæt

Fantasi med ord og tegninger

Klassikeren Tegn & Gæt handler om at dine medspillere skal gætte, hvad du prøver at tegne. Det betyder, at både den der tegner og dem der gætter skal bruge fantasien.

Man slår med en terning og trækker et ord (der er både voksen og juniorkategorier), som man skal tegne og på tid få sine medspillere til at gætte. Man må kun sige ‘ja’ og ‘nej’ mens de gætter.

Det handler ikke kun om at kunne tegne, men nærmere om at kunne bruge sin fantasi og forestillingsevne, og prøve at sætte sig ind i den andens tankegang undervejs.

Fra 8 år, 4-12 spillere, 30-45 minutter

Du kan købe Tegn og gæt her hos Eurotoys.dk

Co-mix

Fantasi med tegneserier

Co-mix er et sjovt fortællespil, hvor man både skal bruge sin fantasi, fortælleevner og så gør det ikke noget, hvis man er vild med tegneserier.

Alle spillere skal på tid skabe sin egen fantastiske og fantasifulde tegneseriehistorie med 6 eller 9 forskellige kort med billeder.

Spillerne vurderer og anmelder derefter hinandens historier ud fra forskellige kriterier: “mest original”, “mest medrivende” og “bedst komponeret”. Vinderen er den af jer, der har samlet flest point. 

Man kan spille både alene og i hold, og det er et sjovt spil for både børn og voksne.

Fra 8 år, 3-10 spillere, 30 minutter

Du kan købe Co-mix spillet her hos Hyggeonkel.dk

Annonce

Legekuffertens butik

Nyhedsbrev

Vi sprudler af idéer og vil gerne dele dem med dig