Mørkelege

Zombieleg

En uhyggelig fangeleg som leges udenfor i mørke – gerne i en skov. Én person starter med at være ‘zombie’ og tæller til 50 mens de andre gemmer sig, og de må gerne løbe rundt undervejs i legen. Zombien skal nu prøve at fange de andre, og når man bliver taget, bliver man selv til zombie og skal hjælpe med at fange de andre. Den sidste, der er tilbage vinder, og skal være den nye zombie.

Døden

Døden er en indendørs gemmeleg i mørke, hvor én person starter med at være ‘døden’ og går uden for rummet, mens de andre gemmer sig i mørket. Døden skal nu komme ind i rummet og prøve at finde de andre ved at de skal sige nogle uhyggelige lyde. Når døden har fundet en person, skal han/hun prøve at gætte hvem det er.

Vampyrleg

Endnu en uhyggelig fangeleg, der minder lidt om zombie-legen, og er sjovest at lege udenfor i mørket. To personer starter med at være vampyrer og de får en tusch hver og tæller til 50, men de andre gemmer sig. De to vampyrer skal nu sammen fange de andre og sætte to prikker – ‘vampyrbid’ – på halsen af dem de fanger, og herefter bliver de hjælpere, som kan fange de andre og bringe dem til vampyrerne.

Flagermus og natsværmer

Alle deltagere stiller sig i en rundkreds i mørke. Én person starter med at være ‘flagermus’ og stiller sig i midten af cirklen med bind for øjnene, og 2 personer vælges til at er ‘natsværmere’ og stiller sig ind i cirklen. Nu skal flagermusen prøve at fange natsværmerne ved at råbe: ‘flagermus’, og natsværmerne skal svare ved at råbe: ‘natsværmer’. De må gerne bevæge sig imens, men de skal svare med det samme, når der bliver råbt ‘flagermus’. Når begge natsværmere er fanget, vælges nogle nye til at være flagermus og natsværmere.

Skyggeteater

I skal bruge et lagen og god lommelygte. Hæng lagnet op i et mørkt rum eller udendørs fx mellem to træer, og lys med lommelygten på lagnet. Én person starter med at lave skyggefigurer bag lagnet, som de andre skal gætte, I kan fx vælge at det skal være et dyr. Den der gætter figuren først er den næste, der skal lave et dyr. I kan også lave en skål med sedler med forskellige dyr, som skal laves.

Annonce

Legekuffertens butik

Nyhedsbrev

Vi sprudler af idéer og vil gerne dele dem med dig