Slå katten af tønden

En klassiker til ethvert fastelavnsarrangement er at slå katten af tønden, hvor det gælder om at slå tønden i stykker – og så skal der naturligvis ligge en masse slik i tønden, som vælter ud (alternativt kan man dele slikposer ud bagefter, så der ikke bliver for meget kaos når de første brædder falder af).

Børnene kan være med til at male og pynte tønden. Hvis det er lidt ældre børn, er det en god idé at stille tønden i vand i nogle dage før den pyntes, så bliver den sværere at slå ned. Du kan købe fastelavnstønder med tilbehør her hos Creativ Company

Til de alleryngste kan det være en god idé at bruge en tønde lavet af pap. Dem kan du også købe her hos Creativ Company

Regler for kattekonge og kattedronning

Der er nogle gange tvivl om reglerne for, hvem der bliver kattekonge og kattedronning, og derfor er det en god idé at sikre sig at alle børn ved hvilke regler I bruger. De mest gængse regler er:

  • Den, der slår bunden ud af tønden, bliver kronet som konge.
  • Den person, som slår det sidste bræt ned, bliver kronet som dronning. 

 

Hvorfor hedder det “slå katten af tønden”?

I gamle dage, for mere end 100 år siden, var der en levende kat inde i tønden, når man “slog katten af tønden”. Når bunden røg ud, styrtede den bange kat væk. Katten var symbol på alt det onde, man gerne ville være fri for, og derfor var det en god ting at slå på tønden – det var før katten blev et kæledyr. Senere gik man over til at lægge en død kat eller en kat lavet af strå og klude ind i tønden.

Annonce

Legekuffertens butik

Nyhedsbrev

Vi sprudler af idéer og vil gerne dele dem med dig