Skattejagt til børnefødselsdagen

Skattejagt til børnefødselsdagen er altid et hit.

I kan lave et ‘rigtige’ skattekort, der er brændt i kanterne, som fortæller, hvor den næste post er og tilsidst, hvor skatten er.

 

Idéer til poster til skattejagt:

Her er forslag til nogle sjove opgaver, børnene kan lave på de forskellige poster:

Lakridssnørrebånd
Alle børnene får et lakridssnørrebånd, og med hænderne på ryggen gælder det om at spise sit snørrebånd først.

Sprøjte til dåse
Stil en masse tomme dåser og plasticflasker på et bræt på nogle kasser på græsplænen. Nu gælder det om, at hvert barn skal vælte så mange dåser og flasker som muligt med en vandslange eller vandpistol på tid – fx 20 sekunder.

Bide til æble
Skær en rille i æblerne, så der er til hvet barn. Bind et langt stykke sytråd rundt om æblet og hæng alle æblerne op i en tørrsnor, så børnene kan nå æblerne med munden. Nu gælder det om at børnene skal tage en bid af æblet uden at bruge hænderne. De må gerne bide snoren over og tage en bid af æblet når det faldet ned.

Tårn af papkasser
Hvert hold skal prøve at bygge det højeste tårn af papkasser på tid fx 3 minutter.

Bolde mellem benene
Børnene stiller sig i række foran en spand med tennisbolde. Den forreste skal tage en bold og give den mellem benene til den næste osv. osv. Det gælder om at få alle bolde gennem hele rækken.

Vende tæppe
Læg et tæppe på jorden, hvor der er plads til at hele holdet kan stå på samtidig. Børnene skal nu vende tæppet om på den anden side, mens de allesammen hele tiden skal stå på tæppet. Det vil sige, at ingen må røre jorden.

Finde mønter i spaghetti
Lav en stor gryde med kogt spaghetti og bland det med madolie. Fordel en masse mønter i spaghettien. Hver hold skal nu prøve at finde så mange mønter som muligt på tid fx 3 minutter – I kan fx skiftes, så hvert barn har 30 sekunder.

Flyt ærter med sugerør
Lav en tallerken med ærter – gerne frosne, og stil en tom tallerken ved siden af. Børnene skal nu på tid forsøge at flytte så mange ærter fra en tallerken til den anden på tid ved at suge em op med et sugerør. Jo ældre børnene er, jo længere afstand kan I lave mellem tallerknerne.

Kimsleg/huskeleg
Læg 10 ting på en bakke og dæk dem til med et viskestykke uden at børnene får lov til at se tingene. Fjern viskestykket, og giv børnene 2 minutter til at prøve at huske alle tingene. Når de 2 minutter er gået lægges viskestykket over tingene igen. Nu skal holdet sammen prøve at huske alle tingene.  Variation: Efter de 2 minutter kan man også fjerne 3 ting, uden børnene ser det og så skal de efterfølgende gætte, hvad der mangler.

Annonce

Legekuffertens butik

Nyhedsbrev

Vi sprudler af idéer og vil gerne dele dem med dig