Her er en opskrift på håkonskager, som altid har været meget populær blandt både børn og voksne – og så er den nem!
Ingredienser
200 g blødt smør
90 g flormelis
75 g ren rå marcipan
1 fækket vanillestang
Knap 250 g mel
Og:
1 sammenpisket æg
rørsukker
Rør smøret cremet med flormelis, revet marcipan og vanillekorn.
Tilsæt mel og ælt hurtigt en sammenhængende dej.
Lad dejen hvilke koldt i ½-1 time.
Form den afkølede dej til fire ca. 2½ cm tykke ruller, som svøbes ind i husholdningsfilm og lægges i køleskab til næste dag.
Den næste dag trilles hver rulle først i sammenpisket æg og dernæst i rørsukker.
Skær rullerne i 4-5 millimeter tykke skiver, og læg dem på bagepladen (ikke for tæt – kagerne bliver større når de bliver bagt).
Håkonskagerne bages ved 175 grader i 12-15 minutter – de skal være let gyldne.
Lad de bløde kager afkøle på en bagerist, og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde.