Sjove lege i køkkenet

Der er mange muligheder for at lege i køkkenet, og her er nogle af vores bedste forslag:

Smageleg

Her handler det om at børnene leger med forskellige smage. En af jer starter med at være den, og får bind for øjnene, mens I andre finder 3 forskellige slags mad frem. Forsøgspersonen skal smage på de tre ting én ad gangen på en teske, og gætte hvad det er, og bagefter kan en af jer andre være forsøgsperson.

Tip: man kan aftale inden legen starter, hvor stærke eller ulækre tingene man skal smage må være – Tabasco, mel, stærk sennep og lignende kan være grænseoverskridende at få i munden med bind for øjnene 🙂

 

Eksperimenter

Kartoffelmel og vand: Prøv at blande kartoffelmel med lidt vand i en opvaskebalje og se hvad der sker, når I prøver at samle bolde af den mærkelige flydende masse. Når man krammer hårdt, former det sig til en kugle, men det sekund man lader være, så flyder det ud mellem fingrene.

Blåt og rødt vand med rødkål: Snit noget rødkål og hæld kogende vand over, og hæld saften op i forskellige glas, når det har fået en flot lilla farve. Prøv nu at ekspermientere med at tilsætte forskellige ting til rådkålssaften fx sulfo i det ene glas – skifter saften farve? Og hæld eddike i et af de andre glas – hvad mon der så sker?

 

Konkurrencer

Den længste æbleskræl: I kan lave en konkurrence, hvor det gælder om at skrælle den længste æbleskræl fx på 1 minut. Hvis I vil gøre det sværere kan det være bind for øjnene.

Bagedysten: Lav jeres egen version af Bagedysten, hvor I konkurrer om at lave forskellige kager eller brød, og så kan I aftale, hvem der skal være dommere – inviter fx bedsteforældre eller naboer på besøg. I kan også finde på nogle skøre opgaver til jeres egen Bagedyst fx at bage den mindste pizza eller kanelsnegl.

 

Købmand med ting og sager i skuffer

For de mindre børn er det sjovt at lege købmand med rigtige ting og madvarer fra køkkenet. Så tøm skuffer med mel, dåser osv. og lad børnene lave deres egen butik, find noget som kan bruges som indkøbskurv eller -vogn og et kasseapparat frem, og lav legetøjspenge.

Og når købmandslegen er færdig, er det oplagt at gå videre med en ‘rengøringsleg’, hvor børnene hjælper med at tørre skuffer og skabe af inden alle tingene skal på plads igen smile

 

Lav jeres egen kogebog

Giv børnene en lækker notesbog med masser af blanke sider, og hjælp dem med at skrive deres yndlingsopskrifter ned og tage billeder eller tegne retterne. 

 

 

 

Annonce

Legekuffertens butik

Nyhedsbrev

Vi sprudler af idéer og vil gerne dele dem med dig