Det kan nogle gange være svært at få tiden til at gå på en lang biltur eller mens man venter på maden på restauranten. Der er jo ingen af stederne man bare lige finder det store brætspil frem, så her er et par forslag til nogle simple lege.

Lege til bilturen:

Gæt hvem jeg er: en af jer tænker på en bestemt person og de andre skal gætte hvem man er. Man må kun svare ja og nej – også kendt som ’20 spørgsmål til professoren’

Gæt en dyrelyd: i skiftes til at lave en dyrelyd og de andre skal gætte, hvilket dyr man er

Over grænsen: en af jer tænker på en regel for, hvad man ‘må have med over grænsen’ fx en frugt. Personen starter med at sige: ‘da jeg gik over grænsen tog jeg en banan med og jeg kom over’. Den næste person skal nu prøve at sige en ting, de tror de må have med over grænsen. Hvis det følger reglen får personen at vide at de kom over grænsen, hvis ikke den følger reglen får man at vide, at man ikke kom over grænsen. Når man har gættet rigtig må man prøve at gætte på, hvad reglen er. I kan finde på mange forskellige regler, og gøre dem lette og svære. Fx noget der starter med b, noget der skrives med 4 bogstaver, noget der kan flyve, noget der er gult osv.