Her er en opskrift på pebernødder, som altid har været meget populær blandt både børn og voksne – og så er den nem!

Ingredienser

500 g hvedemel

250 g smør

1 tsk. hjortetaksalt

½ tsk. hvid peber

1 tsk. stødt kardemomme

½ tsk. stødt ingefær

1 spsk. reven citronskal

1 dl vand

Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse.

Bland sukker med hjortetaksalt, peber, kardemomme og ingefær og kom det i tillige med citronskal.

Hæld vandet i og ældt dejen sammen.

Tril dejen til tynde stænger. Skær stængerne i små stykker og form dem til kugler og stil dem på en bageplade med bagepapir.

Bag pebernødderne i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

Stil de varme pebernødder på en bagerist, og læg dem i en kagedåse når de er kolde.

Se også julelegen med pebernødder: mus